<p>Marjolein Pieks uit Heumen mag haar titel dit jaar verdedigen. Foto: Marianka Peters</p>

Marjolein Pieks uit Heumen mag haar titel dit jaar verdedigen. Foto: Marianka Peters

(Foto: )

Stadsdichtersgala in de schouwburg

Lelystad heeft het landelijke Stadsdichtersgala vanwege corona afgeblazen, in Gouda gaat de ode aan poëzie wel door. Sterker nog, vanwege de te verwachten drukte verhuist het gala dit jaar naar de Goudse schouwburg, waar de derde editie van het Groot Gouds Stadsdichtersgala op zondag 6 december wordt gehouden.

Door Marianka Peters

Gouda - Vorig jaar zag de organisatie de bui al hangen, toen de Chocoladefabriek werd overspoeld door poëzieminnend publiek. Het Groot Gouds Stadsdichtersgala werd mede door de diversiteit van de vijftien deelnemende stadsdichters een doorslaand succes. “Het is de derde keer dat we dit gala organiseren en gelet op de publieke belangstelling verhuizen we dit jaar naar de Goudse schouwburg, waar overdag parallelsessies worden gehouden verspreid over twee zalen en ‘s avonds is de halve finale en finale in de grote zaal.” stelt een supertrotse Pieter Stroop van Renen. Als voorzitter van stichting Stadspoëzie is hij blij dat de schouwburg dit jaar als gastheer optreedt. “Dat geeft toch wel cachet aan het geheel. Bovendien hebben we ook te maken met de coronamaatregelen. Hierop is de schouwburg volledig in gesteld.” 

Marjolein Pieks uit Heumen mag in ieder geval haar titel van vorig jaar komen verdedigen, maar verder gaat het deelnemersveld dit jaar van 15 naar 40 stads- of dorpsdichters. “En die staan allemaal te trappelen om mee te doen. Sinds een paar dagen staat de inschrijving open en we zitten nu al op meer dan 26 aanmeldingen van stads- en dorpdichters uit het hele land, van Texel tot Maastricht. Opvallend is ook dat de grote steden goed zijn vertegenwoordigd.” Wethouder Thierry van Vugt sprak vorig jaar tijdens de opening van het gala al de hoop uit dat het Groot Gouds Stadsdichtergala wel eens een opmaat zou kunnen zijn voor het grootste stadsdichtersgala van het land. Hij zou daar dit jaar zomaar gelijk in kunnen krijgen. “In 2022 (Gouda 750 jaar) gaan we voor tachtig tot honderd stadsdichters,” benadrukt Pieter. Het Groot Gouds Stadsdichtersgala wordt op zondag 6 december gehouden in de Goudse schouwburg vanaf 15.00 uur. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de toegang niet helemaal gratis zijn. “We zijn nog bezig met een paar sponsors, waardoor de toegangsprijs laag blijft, zodat het laagdrempelig blijft voor iedereen. Maar de datum staat in ieder geval vast.” In december dit jaar verhuist Pieter Stroop van Renen met zijn gezin naar Amsterdam. Toch keert hij Gouda niet de rug toe, maar blijft betrokken bij Gouda en stichting Stadspoëzie.

.

Gouds Stadsdichtersgala

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden