<p>Aan de Reewal in Reeuwijk ging een caravan in vlammen.&nbsp;</p>

Aan de Reewal in Reeuwijk ging een caravan in vlammen. 

(Foto: AS Media)

Oud en nieuw redelijk rustig verlopen

  •   keer gelezen   112

GOUDA -Ondanks het vuurwerkverbod was het voor de brandweer toch een drukke jaarwisseling. Anders dan elders in  het Groene Hart, is de oud en nieuwviering in Gouda relatief rustig verlopen. De brandweer moest slechts vier keer uitrukken voor container- en kleine (afval)branden. 

In de regio Hollands Midden moest de brandweer tussen 22.00 en 05.00 uur 148 keer in actie komen. Vorig jaar was dit 121 keer. De politie daarentegen had het wel druk met meldingen die aan oud en nieuw gelinkt kunnen worden. Dit waren er dit jaar zestien in Gouda, tegenover zes vorig jaar. 

De brandweer in de Krimpenerwaard moest twee keer in actie komen voor kleine brandjes. Vorig jaar waren dit er meer: zes. De politie kreeg dit jaar actie jaarwisseling gerelateerde meldingen, een jaar eerder waren dat er negen. 

In Moordrecht kwam de ME op oudejaarsavond in actie toen jongeren vernielingen pleegden. Ook werd er brand gesticht. Volgens burgemeester Han Weber zaten tussen de relschoppers jongeren van 12 tot en met 14 jaar oud. Via Twitter riep hij ouders om hun verantwoordelijkheid te nemen. Brandweerlieden moesten met hulp van de ME de brandjes blussen.

In Bodegraven-Reeuwijk had de brandweer het flink drukker dan de vorige jaarwisseling. Er waren dertien meldingen, waarvan acht voertuigbranden. Onder meer stond er een scooter en een caravan in lichterlaaie aan de  Reewal. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de caravan volledig is afgebrand. 

De ziekenhuizen Alrijne en Groene Hart hebben net zoals vorig jaar geen slachtoffers met vuurwerkletsel binnengekregen. ,,Daarbij zijn wel drie personen na een vechtpartij behandeld en een persoon na een ongeval in het verkeer. Het aantal slachtoffers van dronkenschap dat in de ziekenhuizen is behandeld, was in totaal dertien.”

Bij de huisartsenposten in de regio zijn in de nieuwjaarsnacht in totaal 43 personen behandeld met letsel dat gerelateerd is aan oud en nieuw. Het gaat om elf vuurwerkslachtoffers, drie slachtoffers van een vechtpartij en twaalf slachtoffers die letsel opliepen in het verkeer. ,,Onder deze personen bevinden zich ook 17 personen die voor dronkenschap in behandeling zijn genomen, onder hen ook een opvallend hoog aantal jongeren van rond de 14 jaar,” aldus een woordvoerder.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten