Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Dagbesteding dementie geeft ruimte voor maatwerk

Algemeen 456 keer gelezen

REGIO • Sanare Zorg & Welzijn opent vrijdag 20 mei haar nieuwe locatie voor dagbesteding aan de Dorpsstraat 20 in Moordrecht. De kleinschalige dagbesteding is een uitbreiding op het activiteitencentrum van Vivere Verzorgd Wonen, waar zeven dagen per week cliënten worden ontvangen.

De nieuwe locatie is speciaal bedoeld voor mensen met NAH of (beginnende) dementie (aparte dagen). Door deze groepen te scheiden is er meer rust en is er meer ruimte voor maatwerk en individuele aandacht. “Op deze prikkelarme plek voelt iedereen zich welkom en thuis. Mensen worden met elkaar verbonden en grenzen verlegd. Hier hoor je erbij, met ruimte voor jezelf.”

Blijven meedoen

Als je niet-aangeboren hersenletsel krijgt als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk of herseninfarct, heb je behoefte aan herkenning, werken aan persoonlijke ontwikkeling, ondanks je beperkingen, en gesprekken over alledaagse zaken, zodat je kan blijven meedoen in de samenleving. En heb je (beginnende) dementie, dan is het fijn om een vaste routine te hebben waarbij de nadruk ligt op samen koffiedrinken, lunchen, (geheugen)spelletjes doen of samen een wandeling maken. Er is altijd een zorgverlener aanwezig voor ondersteuning.

Wie vrijdag 20 mei vanaf 15.00 uur aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via info@sanare.nl.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 19 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 21 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14