Olieman in actie
Olieman in actie Foto: Martin Knegt

Gouwenaar Olieman gaat met Hemelvaart het Pieterpad hardlopen. Non-Stop!

Sport 1.073 keer gelezen

GOUDA • Het Pieterpad (498 kilometer) hardlopen? Met Hemelvaart (26 tot en met 29 mei) gaat Gouwenaar Alex Olieman (51) dit doen in een poging om de snelste ooit te zijn op het Pieterpad. Hardlopend. Non-stop.

Het record staat nu op naam van Addie van der Vleuten in een tijd van 78 uur, 10 minuten en 0 seconden. De klok begint te lopen als je in Pieterburen start en de klok stopt pas als je op de Pietersberg bent. Je bent verder vrij om in te delen hoe jij het wil. Wil je slapen? Dat kan. Wil je ontbijten bij de bakker? Dat mag. Neem je de pont bij Millingen? Goed plan. Maar het hoeft allemaal niet. Maar de klok loopt altijd door.

Olieman loopt voor een goed doel, het Kinderfonds. Dit is een fonds voor kinderen die in Nederland in armoede leven om hen bijvoorbeeld ook eens een keertje een verjaardagsfeestje te gunnen, of voor een fietsje of een eigen bedje bijvoorbeeld. Of een Winterjas, een dagje uit, een leesboek. Meer informatie over de FKT poging van Olieman, hoe te sponsoren en hoe hem te volgen kun je vinden op zijn website.

De route
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 22 uur geleden
Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 22 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 28 mrt, 10:04