Sennah Mamadeus (links) en Robin van Wezel (rechts) succesvol tijdens EJK karate in Finland.
Sennah Mamadeus (links) en Robin van Wezel (rechts) succesvol tijdens EJK karate in Finland. Foto: privefoto

Brons voor Goudse karateka op EJK

Sport 773 keer gelezen

GOUDA • De Goudse Robin van Wezel (17) heeft afgelopen weekend brons gewonnen tijdens de Europese Kampioenschappen karate tot 21 jaar (EJK) in Finland. Een unieke prestatie voor de pupil van de Amsterdamse Karateschool Fightin’ Nabil en Budo Top Nederland uit Gouda. 

Robin’s clubgenoten Sennah Mamadeus (15) en Nesrine Bougrine (19) wonnen op hetzelfde kampioenschap respectievelijk zilver en brons in hun gewichtsklasse. Het EJK zou in februari plaatsvinden, maar werd door de coronamaatregelen verplaatst naar augustus.

Van Wezel (tot 59 kilogram) won zaterdag in ijsstadion Haka Metsä in Tampere van leeftijdgenoten uit Zwitserland en Cyprus, waarna ze verloor van de Bosnische Sipovic. Omdat Sipovic de finale haalde, kreeg het 17-jarige talent een herkansing. Daarin rekende een gretige Van Wezel eerst af met Karimova uit Azerbeidzjan en in de bronzen finale ook met Repic uit Slovenië. Robin’s clubgenoten Sennah Mamadeus (15) en Nesrine Bougrine (19) wonnen op hetzelfde kampioenschap respectievelijk zilver en brons in hun gewichtsklasse.


Eerste serieuze krachtmeting 
Clubcoaches Nabil Ou-Aissa en Willy de Groot waren content met de behaalde resultaten van hun pupillen. ‘Dit EJK was bijzonder, omdat het eigenlijk de eerste serieuze krachtmeting voor de karateka’s tot 21 jaar was na anderhalf jaar. We hebben echt genoten van de inzet, drive en scherpte op de mat van onze deelnemers. Deze resultaten zijn fantastische persoonlijke successen voor de sporters zelf, maar het is ook een enorme boost voor de jeugdkarateka’s op de club. Het zegt ook iets over de kwaliteit van onze opleiding. We gaan komende week evalueren en dan eigenlijk meteen weer het traject met hen oppakken richting het volgende EJK, medio februari in Praag’, aldus het Amsterdamse trainersduo.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 17 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 20 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14