Burgemeester en wethouders met medewerkers van Bakkerij Hartig en Zoet van Gemiva.
Burgemeester en wethouders met medewerkers van Bakkerij Hartig en Zoet van Gemiva. Foto: Sandra Zeilstra

Burgemeester en wethouders steken handen uit de mouwen voor NLdoet

Algemeen 1.182 keer gelezen

GOUDA • De grootste vrijwilligersactie van Nederland vond op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart plaats. Ook de burgemeester, wethouders en directie van Gouda staken vandaag de handen uit de mouwen bij bakkerij Hartig en Zoet van Gemiva.

Wethouder sociaal domein Anna van Popering-Kalkman: “Vandaag, tijdens NLdoet staan we weer even stil bij hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. In het hele land is er aandacht voor het geweldige werk dat vrijwilligers doen. In Gouda krijgen we vandaag letterlijk een kijkje in de keuken. Heel leuk om zo te zien wat hier allemaal gebeurt. En fijn dat we hier als college ook ons steentje aan kunnen bijdragen!”

Gemiva ondersteunt mensen die door een beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. Samen met de cliënten hielpen college en directie van gemeente Gouda met het bereiden van een lunch. Zij kregen daarbij hulp en uitleg van koks van de hotelboot en medewerkers van de bakkerij. Dankzij die koks stonden er ook gerechten zoals usi (rijst met bladerdeeg en gehakt) op het menu. Medewerker Marco, van bakkerij Hartig en Zoet, noemt de dag ‘spectaculair’. “In de bakkerij hebben we gevulde koeken, Goudse Moppen met amandel en ei, en hartige taart gemaakt. We hebben vanaf half 9 in de bakkerij gestaan,’ legt hij uit. 

Wethouders, burgemeester en directie kon tevreden naar huis, want de bewoners voor wie ze de maaltijd maakten, waren erg te spreken over de geleverde inspanning.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden