Afbeelding

PvdA zet zich in voor werkgroep A12

Algemeen 854 keer gelezen

GOUDA • De werkgroep A12, bewoners van de noordelijke rand van Gouda en Bodegraven/Reeuwijk, overhandigden deze een petitie tegen het geluidsoverlast dat zij ervaren aan het college en de raad. De petitie werd door 1757 mensen ondertekend, die last hebben van de A12 en de fijnstofproblematiek. De PvdA stelde daarover vragen bij het college, maar op verzoek van fractievoorzitter Max de Groot zijn er ook vragen bij de Provinciale Staten Zuid-Holland ingediend door statenlid Willem Minderhout PvdA en statenlid Robert Klumpes van GroenLinks.

De problemen waar de werkgroep zich voor inzet spelen al sinds de jaren ‘80. Sindsdien zijn er verschillende werkgroepen geweest. Problemen die bewoners ervaren zijn bijvoorbeeld problemen met slapen, gezondheidsproblemen en kunnen er niet in de tuin zitten. Een groot leefbaarheidsprobleem,  noemt de werkgroep het. De werkgroep pleit voor oplossingen zoals het verhogen en verlengen van de geluidsschermen langs de A12. het gebruiken van geluidsarm asfalt en een verlaging van de maximumsnelheid. 

De verantwoordelijkheid voor de weg valt onder de Rijkswaterstaat. De werkgroep gaf eerder aan dat het niet lukt om met Rijkswaterstaat in gesprek te komen, of tot een goede oplossing te komen. Het onderhoud van de weg staat nu gepland voor 2024. De werkgroep vraagt steun van de gemeente.  

De PvdA wil onder andere van het college weten welke acties het college kan ondernemen, en of er mogelijkheden bestaan om samen te werken met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en of het college mogelijkheden ziet om deze problematiek te bespreken met de provincie. Indieners Willem Minderhout (PvdA) en Robert Klumpes (GroenLinks) willen weten of de provincie op de hoogte is van de overlast, en of deze gemeente Gouda bij wil staan in het overleg met Rijkswaterstaat om de overlast te verminderen. Ze willen weten welke maatregelen ze eventueel kunnen verwachten.

Klik hier voor meer informatie over de problematiek en/of de werkgroep. 

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie