• Een buurtcamping in Amsterdam.
• Een buurtcamping in Amsterdam. Foto: Jonne Bruinsma

Kamperen met je buren: De Buurtcamping komt naar Gouda

Algemeen 951 keer gelezen

GOUDA • De Buurtcamping landt komende zomer voor het eerst in Gouda en is op zoek naar gedreven buurtbewoners met een hart voor de buurt, die mee willen helpen organiseren.  Een buurtcamping wordt namelijk opgebouwd door bewoners van de buurt.

Sinds 2013 worden buurtcampings door het hele land georganiseerd. Op de zo’n camping ontmoeten buurtbewoners elkaar: ze bouwen samen een de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. 

Omgetoverd
Tijdens De Buurtcamping wordt een park in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot een camping. De camping wordt bewoond door allerlei mensen die buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren.

‘Op een camping ben je de hele dag buiten en is iedereen gelijk. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een vakantie in eigen stadspark beter kennen,’ laat de organisatie weten. 

Ze vervolgen: ‘Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.’

Informatiebijeenkomst
Een Buurtcamping wordt met een team van mede-buurtbewoners. Dit team krijgt professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Op donderdagavond op 2 februari is er om 19.30 een online informatiebijeenkomst voor iedereen die meer wilt weten. Aanmelden kan bij Vanessa Longuet via: vanessa@debuurtcamping.nl. Of kijk op de website.

Klik hier voor meer informatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie