Recycling is hot, ook in Gouda.
Recycling is hot, ook in Gouda. Foto: PR

Cadeautje bij de Wecycle-milieustraat

Algemeen 705 keer gelezen

GOUDA • Recycling van afgedankte elektronica in hot. Ook in Gouda. Weggooien is vaak een behoorlijke stap te ver, voor apparaten die nog best een tweede leven zouden kunnen krijgen. Tijdens de WecycleWeek van 10 tot 16 oktober kan het inleveren ervan ook nog eens een leuk cadeautje opleveren. Dat is nog eens een leuke reden om de zolder of kelder te doorzoeken.

Kwartetspel

Tijdens de Nationale Wecycleweek ligt er voor snelle inleveraars van lampen en andere afgedankte elektronische apparatuur bij de gemeentelijke milieustraat en heel veel kringloopwinkels een leuk cadeautje klaar: het ‘Wecycle kwartetspel’. Het spel is naast leuk ook informatief. Het deelt op een speelse manier kennis over de circulaire economie en laat zien hoe er (meer) apparaten een tweede leven gegeven kan worden. Door hergebruik of als nieuwe grondstof. De Wecycle kwartet actie loopt zolang de voorraad strekt. Dus op is op en enige snelheid aanbevolen. Nu het de komende weken wat minder mooi weer belooft te worden, is het moment ideaal voor deze duurzame actie.

Kinderboerderijen

Ook veel kinderboerderijen wecyclen mee. Ze hebben een speciale Wecycle inleverbak. Ook daar is het mogelijk een gratis Wecycle kwartetspel te halen, in ruil hier voor een klein afgedankt apparaat. Op de website van Wecycle staat een lijst van kinderboerderijen in de buurt van Gouda. Rij er even langs, het is de moeite meer dan waard.

Nog meer kansen

Geen idee hoe je, los van inleveren bij de milieustraat, op een verantwoorde manier van je elektrische apparaten aaf kan komen? Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven zoals repareren of verkopen of misschien toch in te leveren voor recycling. Veelal ligt de apparatuur nog jaren in kasten of op zolder te verstoffen terwijl het nog geld kan opleveren, weggegeven kan worden of kan dienen als nieuwe grondstof voor andere producten.

Op de website kunnen bezoekers informatie terugvinden over wecyclen en zelf een test doen over de elektrische apparatuur in hun huis. Tijdens de Nationale Wecycleweek zijn er allerlei acties en campagnes gaande om zoveel mogelijk vergeten elektronische apparaten en lampen uit de kasten en laatjes te krijgen. Zodat ze een tweede leven krijgen als apparaat, onderdeel of als nieuwe grondstof. 

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app