Nanda van Zoelen.
Nanda van Zoelen. Foto: PR

Nanda van Zoelen nieuwe hoogheemraad Stichtse Rijnlanden

Algemeen 652 keer gelezen

REGIO • Nanda van Zoelen is gestart als nieuwe hoogheemraad bij Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Zij volgt Constantijn Jansen op de Haar op.

Van Zoelen zit sinds 2019 in het algemeen bestuur van De Stichtse Rijnlanden als voorzitter van de PvdA-fractie. Als hoogheemraad krijgt zij een portefeuille met onderwerpen als Klimaatadaptatie en Zuiver. Als bestuurslid van het AB lag haar focus al op de aanpak van waterbeheer, dat inspeelt op klimaatverandering.

Ook innovaties in waterzuivering en verdere verduurzaming van de organisatie zijn voor haar belangrijke thema’s. Samenwerking is daarbij een belangrijk gegeven. “De opgaven van het waterschap zitten verweven met beleidsterreinen van verschillende overheden. Als waterschap zoeken we hierin actief de samenwerking. Dit spreekt mij erg aan en ik hoop hierin voor het waterschap verdere stappen te kunnen zetten. We zitten in het laatste jaar van deze bestuursperiode en ik ga mij met verve inzetten voor een goede afronding van ons coalitieprogramma.”

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie