Goudse Gidsen Gilde
Goudse Gidsen Gilde Foto: Goudse Gidsen Gilde

Valentijnswandeling

zaterdag 17 februari 2024 14:00

14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. 

De speciale Valentijnswandeling van het Goudse Gidsen Gilde belicht de geschiedenis van liefde in Gouda. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op hoe mensen vroeger een partner vonden en wat kerk en overheid vroegen van geliefden. Aan bod komen ook de oorsprong van het Valentijnsfeest en trouwringtradities. Deze wandeling belicht zowel de romantische als schaduwzijden van liefde, inclusief verhalen over jaloezie, ontrouw en scheiding. Ook de liefde voor de medemens en God komt aan bod. Kosten: 5 euro per persoon, gratis voor kinderen tot 12 jaar. Aanmelden op www.goudsegidsengilde.nl of ter plaatse bij de VVV. Duur: ongeveer 1,5 uur.