Goudse Gidsen Gilde
Goudse Gidsen Gilde Foto: Goudse Gidsen Gilde

Wandeling langs poortjes, hofjes en steegjes

woensdag 14 juni 14:00 - 15:30

14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt.

Van 7 juni t/m 30 augustus kan er iedere woensdag, tijdens Gouds Montmartre, een wandeling worden gemaakt langs fraaie poortjes, door smalle steegjes en langs oude hofjes. De wandeling onder leiding van een gids voert langs verschillende onbekende, maar daarom niet minder fraaie plekken van Gouda. De Goudse binnenstad telt nog steeds een aantal sloppen en stegen, de ene nog smaller dan de ander, waar vaak verrassende en soms ook spannende verhalen achter zitten. Daarnaast kent de stad enkele fraaie hofjes en poortjes. Deze beschutte plekjes vormen een oase van rust in de drukke stad, maar of dat vroeger ook zo was vertelt de gids. Tijdens deze wandeling komt aan bod hoe de armen, ouderen en zieken vroeger leefden, woonden en werkten. Deze instapwandeling wordt uitsluitend Nederlandstalig aangeboden. Deelnemers: maximaal 20 personen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. 1,5 uur.