Goudse Gidsen
Goudse Gidsen Foto: Goudse Gidsen Gilde

Instapwandeling historisch Gouda na afloop kaasmarkt

donderdag 6 april 14:00 - 15:30

14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt.

Elke donderdag in het seizoen is er kaasmarkt in Gouda. Na afloop start om 14.00 uur een instapwandeling om de stad verder te ontdekken. Natuurlijk vertellen de gidsen over kaas, maar Gouda heeft meer te bieden. De historische binnenstad telt bijvoorbeeld ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en bovendien zijn oude grachtjes nog volop aanwezig. Deelnemers maken kennis met het heden en verleden van Gouda. De wandeling voert langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuis en de Sint Janskerk, maar doet ook minder bekende en verborgen plekjes van de stad aan. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. anderhalf uur.