Goudse Gidsen
Goudse Gidsen Foto: Goudse Gidsen Gilde

Valentijnswandeling

zaterdag 11 februari 2023 14:00

14:00 Gouda, start bij de Waag op de Markt. 

Het Goudse Gidsen Gilde houdt een stadswandeling rond het thema liefde. Deze themawandeling belicht historisch Gouda van zijn meest romantische kant. Hoe vond men in vroeger tijden een partner? Wat vroegen kerk en overheid van geliefden? Waar komt ons Valentijnsfeest eigenlijk vandaan? Waar komt de traditie van de trouwring vandaan? Naast alle ‘roze’ kanten van de liefde is er ook ruimte voor verhalen over de schaduwkant van de liefde: jaloezie, ontrouw en scheiding. Deelnemers: maximaal 20 personen. Kosten: 4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. 1,5 uur.