Afbeelding

Arts in Cinema: Raphael Revealed

dinsdag 9 augustus 2022 14:00

14:00, Gouda, Cinema Gouda. Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd voor het eerst zijn samengebracht, viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino. Arts in Cinema kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling.

Met ongeëvenaarde bruiklenen van het Louver, Uffizi, National Gallery of Art, het Prado Museum en meer, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien. Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht.

Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien.

De kunstdocumentaires van Arts in Cinema worden vertoond in een fenomenale beeldkwaliteit en bieden een filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Inbegrepen bij een film van Arts in Cinema is een kop koffie of thee met cake bij ontvangst.

Kosten toelichting € 10,50 inclusief koffie/thee & cake 

Meer informatie & tickets: cinemagouda.nl/film/raphael-revealed-arts-in-cinema

Locatie