Afbeelding

Houtmansplantsoenconcert: The Wieners

zondag 21 augustus 2022 14:00 t/m 16:30

14:00, Gouda, Houtmansplantsoen. Vintage rock-’n-roll uit de fifties en vroege sixties is te beluisteren op zondag 21 augustus in het Houtmansplantsoen. The Wieners brengen dan de grote hits en verrassende B-kantjes van alle oude rock-’n-roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers, Ricky Nelson en veel meer.

Sinds 2005 spelen ze op talloze festivals in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk. Ze toerden inmiddels zeven keer in Engeland waar ze een heel goede naam hebben in het rock-’n-roll-danscircuit. The Wieners brachten vier tribute-cd’s uit en een DVD. Ze waren te zien bij De Wereld Draait Door en bij VI, traden diverse keren op met topvioliste Emmy Verhey en ze wonnen de Dutch Country Music Award.

Een groot succes was de theatertour The Wieners Play The Everly Brothers, langs maar liefst 90 theaters in twee seizoenen. Vanaf 2019/2020 hebben ze daarnaast een nieuwe theatershow: The Wieners Play Buddy Holly.

Van stevige rockabilly tot suikerzoete tearjerkers, bij The Wieners klinken alle nummers als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox.

Meer informatie: houtmansplantsoenconcerten.nl

Locatie