Natuur op het Heempad in de herfst

zondag 2 oktober 2022 14:00

14:00-16:00 Gouda, infocentrum aan het Heempad, nabij bloemenstalletje aan Ridder van Catsweg nr. 321.

Hoe verspreiden vruchten en zaden zich? Waarom laten bomen hun bladeren vallen? Hoeveel bomen met bijbehorende vruchten kun je herkennen? Kunnen we de bodembeestjes, schimmels vinden die van bladeren weer aarde maken? Wat is grond eigenlijk? Ken je het geheime leven van paddenstoelen? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens een natuurwandeling langs het Heempad, waarna deze zaken uitgebreider worden onderzocht in het Infocentrum met microscopen, proefjes, opstellingen en andere spannende zaken. De eerste natuurwandeling is om 14.00 uur en de tweede om 15.00 uur. De binnenactiviteiten in het Infocentrum zijn van 14.00 tot 16.00 uur. De organisatie is in handen van de Natuurvereniging Gouda (KNNV) in samenwerking met gemeente Gouda.