Afbeelding
Foto: Goudse Gidsen Gilde

Gevelstenen wandeling door Goudse Gidsen Gilde

zaterdag 1 oktober 2022 14:00

14:00 Gouda, bij de Waag aan de Markt.

Deze stadswandeling voert langs gevelstenen in het oude centrum van Gouda. In vroeger eeuwen werden de functie van een pand, het beroep van een bewoner en soms ook de status van een bewoner duidelijk gemaakt door het aanbrengen van een gevelsteen of uithangbord. Dat was erg handig omdat niet iedereen kon lezen. Gouda telt nog een kleine 200 gevelstenen die in grootte zeer verschillend zijn. De gids wandelt langs gevelstenen, waarbij deelnemers verhalen te horen krijgen over de geschiedenis en functie van de panden en de relatie met de gevelsteen. Behalve gevelstenen kent Gouda een aantal plekken waar speciale stenen of tegels in de bestrating gelegd zijn. Ook deze plekken en de bijbehorende verhalen krijgen aandacht tijdens de wandeling. Kosten:  4 euro p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde of 5 euro op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ca. anderhalf uur.

Locatie