• Alles

Esdoorndag

zaterdag 28 mei 9:00 t/m 17:00 uur

Tuinpad Rijn

Bij Plantentuin Esveld staat de Esdoorn eigenlijk altijd centraal. De Esdoorn is misschien wel de reden van ons bestaan.  Les pieces de la resistance zou je kunnen zeggen.

Op 28 mei staan de Esdoorns nog meer in de picture dan normaal. Dan is namelijk de Esdoorn dag.

Natuurlijk is de datum  niet voor niets gekozen. In mei zijn de Acers op zijn mooist. Prachtig uitgelopen takken met heerlijke verse bladeren. Een lust voor het oog. De Esdoorn tuin heeft zijn winterse grauwheid van zich af geschud. Het voorjaar doet de planten zich in volle glorie vertonen. Het is feest in de tuin.

Het Arboretum is natuurlijk open voor een vrije wandeling. Ook op een aantal andere plaatsen kunt u de Acers van dichtbij bewonderen. U kunt vragen stellen over hoe om te gaan met deze prachtige bomen. Bomen? Bomen ja. In Boskoop is bijna  alles wat groeit een boom. Een wat vreemde afwijking in het Nederlands taal gebruik. De Acers kunnen een dwerggroeiend plantje zijn, een kleine struik

Twee keer zal er een rondleiding worden gegeven. Om 11.00 uur en om 14.00 uur. Natuurlijk door de man die niet alleen verschillende boeken heeft geschreven, maar vooral een enorme kennis vermengt met ach, laten we het humor noemen. Voor iedereen die ons kent is het duidelijk dat het we het hebben over Cor van Gelderen. De zesde generatie binnen de Esveld familie. En voor iedereen die nog niet bekend is met onze plantentuin, is dit een heel goede reden om dat te veranderen.

Vanaf 09.00 uur staan we klaar om u, onze gasten, te ontvangen.

Welkom op 28 mei.

eveld presenteert: Esdoorndag
deel deze activiteit