• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Evenement
 • (8)
  Muziek
 • (2)
  Kinderevenement

Instapwandeling Goudse Gidsen Gilde

woensdag 8 juli 14:00 uur

Goudse Gidsen Gilde

Vanwege corona organiseren we dit jaar ook in de vakantieperiode elke woensdagmiddag in juli en augustus een ZOMERWANDELING. En mix van heden en verleden van Gouda.

Natuurlijk komen de highlights van Gouda, zoals het prachtige Stadhuis en de Sint Janskerk, aan bod. Maar Gouda heeft meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.

Tijdens deze stadswandeling maakt u op toegankelijke wijze kennis met de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad en hoort u de spannendste verhalen uit het Goudse verleden. Een gids leidt u langs bekende monumenten als de Kaaswaag, Sint-Janskerk en het Stadhuys, maar ook langs de minder bekende – maar zeker niet minder interessante – overblijfselen van bijvoorbeeld de vele kloosters en kapellen die de stad heeft geteld. Wij leiden u langs leuke plekjes in de stad waar zelfs de meeste Gouwenaren nog nooit zijn geweest.

Uiteraard zal ook worden stilgestaan bij beroemde Goudse producten als kaas, pijpen, plateel en stroopwafels.

Deelnemers: Vanwege corona maximaal 10 personen

Kosten: € 3,50 p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl Op de dag zelf €4,- bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Start: 14:00 uur ACHTER de Waag op de Markt.

Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.


deel deze activiteit

Locatie

De Goudse Waag
Gouda
Markt 35
2801jk


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden