De Braamvlinder
De Braamvlinder Foto: Jaap van Dam

Nationale Nachtvlindernacht op Heemtuin Goudse Hout

vrijdag 1 juli 2022 22:00 tot zaterdag 2 juli 0:30

22:00, Gouda, Heemtuin Goudse Hout. Heemtuin Goudse Hout houdt op vrijdagavond 1 juli in samenwerking met de Vlinderstichting de jaarlijkse Nationale Nachtvlindernacht. 

Heel Nederland is dan in de ban van nachtvlinders. Met behulp van een laken en speciale lamp worden diverse mooie nachtvlinders gelokt. Het is bijvoorbeeld ook de tijd van de schitterende pijlstaarten, zoals het Groot Avondrood en de Ligusterpijlstaart. Maar ook soorten als Huismoeder, Braamvlinder, Vuursteenvlinder en Witte Tijger kunnen worden aangetroffen. En nog vele andere soorten. Ook wordt op bomen stroopsmeersels aangebracht, waar vaak weer andere soorten op af komen. 

Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee van 22:00 uur tot ongeveer 00:30 uur. De avond is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Tip: neem een zaklamp mee! 

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door de Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen. Meer informatie: nachtvlindernacht.nl. Zie voor de bereikbaarheid van de Heemtuin heemtuingoudsehout.nl