Zotte Zaterdag in Gouda
Zotte Zaterdag in Gouda Foto:marianka peters

Bier en theater op Zotte Zaterdag

zaterdag 25 september 2021 13:30

GOUDA - Gouda heeft een roemrijk verleden als bierstad. Zaterdag 25 september komt die biergeschiedenis tot leven in een theaterwandeltocht door het centrum van Gouda. Ontdek hoe Gouda de grootste exporteur van bier werd  en hoe ze die titel weer verloor!                                                                  

De route start bij het stadhuis op de Markt, waar wethouder Thierry van Vugt de middag opent. Op hun ontdekkingstocht ontmoeten de wandelaars schippers en zakkendragers, brouwers en zuipschuiten … Het theaterspektakel wordt kort onderbroken voor een demonstratie bierbrouwen in het IJsselhuis door Stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw. De tocht eindigt bij Biercafé De Goudse Eend, waar Remco van Gastel zijn boek ‘Stad van bier’ signeert.

Tickets

De wandeling duurt ongeveer een uur. De eerste groep (max. 15 personen) start om 13.30 uur, daarna vertrekt er tot 15.45 uur ieder kwartier een groep. Tickets kosten € 2,- euro en kunnen online worden besteld: www.garenspinnerij.nl/agenda. De wandeltocht wordt georganiseerd door het team van Zotte Zaterdag; Peter Meijer van Kleintheater Zwaan is de regisseur.