Door nog onbekende oorzaak is een deel van de plafondplaten in één van de kleuterlokalen van de Prinses Julianaschool losgeraakt.
Door nog onbekende oorzaak is een deel van de plafondplaten in één van de kleuterlokalen van de Prinses Julianaschool losgeraakt. Foto: MediaTV

Plafondplaten storten naar beneden in kleuterklas, twee kinderen lichte verwondingen: ‘Uiteraard erg geschrokken’

112 957 keer gelezen

GOUDA • In een kleuterklas van de Prinses Juliana School aan de Burgemeester Martensingel, is maandagochtend een deel van het plafond naar beneden gevallen. Er raakten twee kinderen lichtgewond. 

Door nog onbekende oorzaak is een deel van de plafondplaten in één van de kleuterlokalen van de Prinses Julianaschool losgeraakt. Ondanks dat alle kinderen in de klas waren, hebben er slechts twee kleuters lichte verwondingen opgelopen, meldt het schoolbestuur. 

Snel veilig
‘Door adequaat handelen van de groepsleerkracht waren alle leerlingen snel in veiligheid. De twee lichtgewonde kinderen zijn behandeld in een ambulance, maar konden daarna gewoon naar huis. Uiteraard zijn kinderen, personeelsleden en ouders erg geschrokken,’ aldus de woordvoerder.

De GGD en de omgevingsdienst hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit ongeval. Het plafond van het betreffende lokaal en een lokaal daarnaast wordt nagezien en vervangen, zodat de bevestiging met zekerheid weer in orde is, meldt de school. Een aannemer is al begonnen met het leeghalen van de twee lokalen. 

Plafonds in de andere lokalen zijn gecontroleerd, want de school wil geen enkel risico nemen. Deze plafonds zijn anders opgebouwd en van een ander bouwjaar, waarmee risico’s zijn uitgesloten. 

Ontruimd
Het incident vond aan het begin van de schooldag op maandag 20 november plaats. De school is direct na het incident ontruimd geweest. De leerlingen werden opgevangen in de GSG Leo Vroman, aan de overkant van de Burgemeester Martenssingel. ‘Het bestuur bedankt de collega’s van de Leo Vroman daar enorm voor. Er zijn enkele taarten onderweg..’, aldus het bestuur.

Burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Thierry van Vugt kwamen vanochtend langs op de locatie, meldt van Vugt. ‘Leerlingen zijn er geschrokken, sterkte aan alle betrokkenen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15