Afbeelding
Foto: MediaTV
update

Persoon overleden bij woningbrand, drie personen gewond - update

112 10.202 keer gelezen

GOUDA • Bij een brand in een woning is vanmorgen iemand overleden. Het gaat om een 56-jarige bewoner, meldt de politie. De moeder van het gezin en haar twee kinderen werden naar het ziekenhuis vervoerd, voor het inademen van rook.

De brand ontstond rond 05.15 op de begane grond in een woning aan de Westerkade. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Ook sloeg de brand uit naar de woningen aan beide kanten. De woning is volledig uitgebrand, de brandweer is nog bezig de brand onder controle te krijgen.

De naastgelegen woningen zijn ontruimd. De woningen in de Westerkade en in meerdere zijstraten zijn uit voorzorg afgesloten van elektra en gas. Ook is de doorgaande weg Wachtelstraat met de Reigerstraat afgesloten. Veiligheidsregio Hollands Midden adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. 

Burgemeester Pieter Verhoeve is zondagochtend ter plaatse gekomen. ‘De brandweer werkt goed samen met de hulpdiensten om de situatie onder controle te krijgen’, schrijft hij op X. ‘Ben zelf ter plaatse om mee te leven. Voor de getroffenen zeer aangrijpend.’

Update maandag 2 oktober: 

Inmiddels zijn de moeder en twee kinderen uit het ziekenhuis. Voor de woning is een stapel van drie zeecontainers geplaatst, vanwege de gevel die onstabiel is en er mogelijk instortingsgevaar is. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Vandaag deed de Forensische Opsporing (FO) van de politie uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Bijschrift - Voor de woning zijn drie containers geplaatst vanwege een onstabiele gevel. 

Foto: MediaTV


Bijschrift - De brand ontstond in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.15 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie