De Goudse Roby van Rooijen neemt van 10 tot 14 juni deel aan het EK jeu de boules in Spanje.
De Goudse Roby van Rooijen neemt van 10 tot 14 juni deel aan het EK jeu de boules in Spanje. Foto:privé

Goudse Roby van Rooijen (23) naar EK jeu de boules

Sport 467 keer gelezen

GOUDA • De Goudse Roby van Rooijen neemt van 10 tot 14 juni deel aan het EK jeu de boules in Spanje. Ze maakt deel uit van een triplette met speelsters uit Rijswijk en Zeist. 

Roby van Rooijen (23) werkt als interieuradviseuse bij Duijvendijk Wonen in Gouda. Ze heeft voldoende tijd om drie tot vier keer per week te oefenen bij ABA en is regelmatig deelnemer aan sterke weekendtoernooien. ,,Zaterdag is een drukke dag op de zaak. Niettemin doen mijn collega’s niet moeilijk als ik wil spelen. Dat waardeer ik.” 

Schot in de roos
De jonge vrouw beoefent jeu de boules al sinds haar twaalfde levensjaar. ,,Ik ben geboren en getogen in Bodegraven. Ik was eerst korfbalster bij Korbis. Toen mijn team uit elkaar viel, volgde ik mijn ouders bij de plaatselijke jeu de boulesvereniging. Dat was een schot in de roos. Ik was meteen verkocht. Vervolgens werd ik door de bond geselecteerd voor jeugdselecties. In 2016 was ik voor het eerst namens Nederland aanwezig op internationale evenementen in Slowakije en China. Ik heb intussen veel van de wereld gezien.”

Van Rooijen werd vorig jaar kampioen bij de vrouwen op het onderdeel tête-à-tête, oftewel individueel winnaar.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

 Een persoon ramde donderdagavond 9 mei meerdere keren tegen het toegangshek van het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde.
Hekwerk politiebureau geramd door automobilist Nieuws 9 mei, 22:32
In de vijfde en laatste GoudAder-lezing van dit seizoen kijkt hoogleraar en auteur Arjo Klamer met deelnemers naar het begrip van welvaart en rijkdom in de huidige tijd.
Vijfde en laatste GoudAder-lezing van het seizoen: levensgenieters staan centraal Nieuws 9 mei, 12:26
Voorbeeld uit de praktijk van de Zweedse gemeente Helsingborg: de optische illusie ‘Shattering’ op een flat in Helsingborg, gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Leon Keer.
Gouda geeft Museum Gouda mega-muurschildering cadeau: inwoners denken mee Nieuws 9 mei, 12:19