Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn.
Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn. Foto: Sandra Zeilstra

Column: driepunters

Sport 1.075 keer gelezen

COLUMN • Of ik vandaag niets beters te doen had. Een beetje cynische vraag van de trainer van Olympia zaterdagmiddag voor aanvang van de wedstrijd tegen Kagia. Ik mompelde iets dat ik natuurlijk een goed boek had kunnen lezen, maar ik zei dat er vanmiddag wel eens iets moois zouden kunnen gebeuren. 

Op het menu stond een regelrechte kelderkraker. De winnaar zou weer wat een beetje hoop krijgen en de verliezer zou met het degradatiespook hand in hand na afloop zwaar teleurgesteld het sportpark van VV Kagia aan de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek verlaten. En aan een gelijkspel hadden beiden niets. Met andere woorden: de dood of de gladiolen.

Dramatisch seizoen
Olympia maakt een dramatisch seizoen door. Het aantal nederlagen loopt in de dubbele cijfers. Hoewel er veelal niet zo veel op deze nederlagen valt af te dingen zit het soms domweg ook niet mee. En dat was afgelopen zaterdag ook het geval.

En als de topscorer dan ook nog geblesseerd uitvalt. Bij een stand van 2-1 gaf Olympia gas en de supporters van de thuisclub werden zenuwachtig. Maar een ongelukkig eigen doelpunt betekende 3-1 en dat was het breekpunt. Uiteindelijk stond er na 90 minuten een ontluisterende 6-2 op het scorebord.

De victorie begon helaas niet in de Haarlemmermeer. De 3e klasse komt met nog acht wedstrijden te gaan, waarvan drie uitwedstrijden, angstig dicht bij. Er zijn nog 24 punten te halen, maar dat is louter theorie.

Stil in de bus
Op de terugreis naar Gouda was het stil in de bus. Weer geen driepunter in een uitwedstrijd. De laatste uitoverwinning dateert van zondag 10 april 2022. Bijna twee jaar geleden! In St Willebrord werd toen Rood Wit verslagen met 2-3.

Als je zo lang geen uitwedstrijd wint kun je van een uitcomplex spreken. Ik kan het helaas niet mooier maken. Toch begin ik me een beetje schuldig te voelen, want de uitwedstrijden die Olympia na 10 april 2022 speelde waarvan ik radioverslag deed gingen verloren.

Zal ik de trainer maar vertellen dat ik de rest van het seizoen op zaterdagmiddag iets beters te doen heb?

Gerrit Schinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55