Vollingo scoort via Leanne van Vegten tegen Ledub.
Vollingo scoort via Leanne van Vegten tegen Ledub. Foto: Jan van den Berg

Compleet Vollingo swingt tegen Ledub

Sport 596 keer gelezen

GOUDA • Vollingo speelt dit seizoen met een te smalle selectie. Met een complete groep kunnen de Goudse volleybalsters stunten. Ledub werd met 3-0 verslagen.

Vollingo swingde zaterdagavond in sporthal De Zebra. Gesteund door de vaste trommelaars en harde muziek van de dj was het team van trainer/coach Sieme Boom te sterk voor Ledub uit Budel. De hekkensluiter van de topdivisie was drie sets lang de bovenliggende partij. 

Draai vinden
Er was weinig aan te merken op de 3-0 zege. De setstanden waren 25-22, 25-17 en 25-18. Het enige minpuntje was het begin van de eerste set waarin Vollingo even z’n draai moest vinden. De achterstand werd snel weggepoetst. Leanne van Vegten, die regelmatig de bal langs het Brabantse blok beukte, gaf dat na afloop toe.

,,Ik had even tijd nodig om er in te komen”, lachte ze. Toen Vollingo op toeren kwam, bleek Ledub kwetsbaar. De passers kregen het flink te verduren en de aanvalsters werden regelmatig afgeblokt. 

Puike partij
De drie sets verliepen vrijwel identiek. De terugkeer van spelverdeelster Jessica Zuidam en de aanwezigheid van oud-beachvolleybalkampioene Joy Stubbe gaven het spel een schwung. De anderen trokken zich er aan op, want ook middenaanvalster Dana van der Pol en het ‘kanon’ Leanne van Vegten speelden een puike partij.

Voor Boom is het wekelijks een puzzel om een basisteam op te stellen. ,,Dat is best frustrerend. Je ziet dat we het op volle sterkte iedereen moeilijk kunnen maken. Ik wist dat we eigenlijk met een te smalle selectie begonnen. Dan hoop je dat iedereen heel blijft. Onvoorziene omstandigheden zorgden voor improvisatie en nederlagen. Daar doe je niets aan. Meer routine en kwaliteit zou je graag elk duel willen benutten. Dat lukt niet.” 

Einde aan avontuur
Hoewel Vollingo voldoende mogelijkheden heeft om degradatie te ontlopen, komt er toch een einde aan het avontuur in de topdivisie. Het bestuur gaat de NeVoBo verzoeken om volgend seizoen op een lager niveau verder te kunnen gaan. De selectie valt uit elkaar. Jessica Zuidam (26) en Deborah Keus (26) gaan in een lager team spelen en Laura Habets (31) is zwanger.

Joy Stubbe speelde reeds in het derde team van Vollingo. De club ziet geen mogelijkheden om een representatieve groep samen te stellen. Het is al jaren moeilijk om volleybalsters op dit niveau aan te trekken. De vertrekkende trainer/coach Sieme Boom ziet een rol als opleider van jonge trainers voor zichzelf weggelegd. ,,Of er moet een hele mooie club langskomen.” Leanne van Vegten, actief als beachvolleybalster, denkt snel elders onderdak te vinden. ,,Dat zal wel lukken.”

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55