• Anna van Popering stak symbolisch een koekje uit.
• Anna van Popering stak symbolisch een koekje uit. Foto: Jan van den Berg

De Buurvrouw officieel geopend

GOUDA • De Buurvrouw Zoutman werd op dinsdag 16 april officieel geopend. Deze werd ingeluid door wethouder Anna van Popering en Petra Pronk, de directeur van Palet Welzijn. Symbolisch werd er een koek uitgestoken met het logo van ‘De Buurvrouw’. 

De Buurvrouw is een buurthuiskamer waar mensen met geheugenproblemen, dementie en/of een klein sociaal netwerk terechtkunnen. In de buurthuiskamer ontmoeten buurtbewoners elkaar, ondernemen er activiteiten en vinden er ondersteuning.

“Als gemeente zetten wij ons actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk aan de samenleving te laten meedoen', zegt wethouder Anna van Popering. Gouda stimuleert daarom bedrijven en organisaties die zich hiervoor inzetten. 

Meer dan welkom
'Zo ontstaat een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent; en waarin de gemeenschap mensen met dementie een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.' Een initiatief zoals De Buurvrouw is daarom meer dan welkom, zegt van Popering.

De Buurvrouw Zoutman bevindt zich in het gebouw Buurtpunt Zoutman aan Zoutmanplein 6A. Kijk op www.paletwelzijn.nl