• In Gouda worden op 5 mei verschillende activiteiten georganiseerd om vrijheid en vrede te vieren.
• In Gouda worden op 5 mei verschillende activiteiten georganiseerd om vrijheid en vrede te vieren. Foto: Aangeleverd

Gouda viert vrijheid op 5 mei: dit is er te doen

Nieuws 2.068 keer gelezen

GOUDA • Gouda viert op zondag 5 mei haar vrijheid. Die dag wordt er een wandeling voor vrijheid en vrede georganiseerd. Ook opent de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en is er een minimarkt met Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.

Wat betekenen mensenrechten voor jóu? Dat was de vraag van Amnesty International aan Gouda. De kunstwedstrijd leverde ontroerende werken op in diverse vormen, die de komende tijd in het Nelson Mandela Centrum worden geëxposeerd. De expositie wordt op Bevrijdingsdag om 14.00 uur geopend door Tweede Kamer-lid Mohammed Mohandis. Daarna wordt onthuld wie de wedstrijd won.

Minimarkt
Om 14.30 uur start, ook in het Nelson Mandela Centrum, een minimarkt van organisaties die zich met hulp van vele vrijwilligers inzetten voor een inclusief en gastvrij Gouda. Bezoekers maken kennis met de lokale afdelingen van Amnesty International, Humanitas, Taalhuis en Vluchtelingenwerk. Ook krijgen bezoekers informatie over de wijk en over de opvang van Oekraïners in Gouda.

Wandeling
Vanaf 15.00 uur lopen Gouwenaars samen op: geboren Gouwenaars en nieuwkomers, zwart en wit, jong en oud. De wandeling voert van de Tweede Wereldoorlog naar de realiteit van vandaag de dag en eindigt in de toekomst. Deelnemers wandelen met een gids, in kleine groepjes. Onderweg staan deelnemers stil op bijzondere plekken; voor een verhaal, een gedicht, een voordracht of muziek. De wandeling wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Aanmelden via www.stichting21maart.nl/vredeswandeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden