Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!

Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!

Nieuws 610 keer gelezen

GOUDA • Op het programma staat een feestelijk programma boordevol theater, muziek en kunst. Met GOUD! viert cultuurhuis de Garenspinnerij het 10-jarig jubileum. Het spektakel vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 april.

Dan wordt gevierd wordt dat het 10- jaar geleden is dat het verbouwde pand van de Koninklijke Machinale Garenspinnerij aan de Turfsingel in gebruik genomen werd als Cultuurhuis Garenspinnerij.

Muziek, theater en kunst: het komt allemaal samen tijdens het evenement. En het is gratis toegankelijk, voor jong en oud. 

Boordevol programma
Het programma van is inmiddels compleet. Hieronder licht de Garenspinnerij een tipje van de sluier op. Het volledige programma en meer informatie vind je op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/goud.

Vrijdag 5 april | vanaf 19.00 uur
Vrijdagavond wordt een muzikaal spektakel. Bezoekers genieten van een gevarieerde line-up van huisbands en ensembles. Na de knetterende opening door Kingsman Orchestra met popping ‘Pendulum Wave’ klinkt overal in het pand muziek. Onder meer The Shapeshifters & The Millimeters, The Freddies en Hyeenas On Stage treden op.

Het Barokensemble speelt muziek van Gershwin en het klarinetensemble Chalumeau doet een klarinetrave. Bezoekers kunnen zelf meespelen tijdens een jamsessie of geruisloos door de avond dansen op de Silent Disco met huis-DJ Danou. Na afloop zijn er Pianobar Hits in de foyer en de feestelijke Karaoke Avond in StudioGonz.

Zaterdag 6 april | vanaf 13.00 uur

Het programma op zaterdagmiddag begint met een live talkshow in StudoGonz, met als gast onder meer singer-songwriter, theatermaker, cabaretier en oud-cursist Peter van Rooijen. Hierbij is iedereen van harte welkom om met ons te proosten en taart te eten. 

Daarna barst het spektakel in het hele gebouw los. Te zien is onder meer de voorstelling HAKIM op z’n Best (4+, bekend van Sesamstraat), de Goudse rockformatie ASK! in StudioGonz en Theater Confetti van Jeugdtheaterhuis. 

Doorlopend zijn er allerlei activiteiten, muziekoptredens, en andere leuke en interessante dingen om te zien of doen. Van een Ocarina Soundscape en een filmvertoning, tot optredens van koren en ensembles. 

Bezoek de Geheime Tuin of het Harp-ligconcert om te ontspannen. Lach om de zotten van Zotte Zaterdag die een klucht spelen. Doe zelf mee aan een live muurschildering op klassieke muziek, theaterimprovisatie of body percussie. 

Ook kunnen bezoekers meepraten tijdens de live talkshow voor en door jongeren of zelf een gouden broche maken. De middag wordt afgesloten met een knallend slotconcert van Stedelijke Harmonie Caecilia.

GOUD! gratis en voor iedereen
GOUD! is helemaal gratis toegankelijk voor alle Gouwenaars van alle leeftijden.

Over de Garenspinnerij
Het gebouw van Cultuurhuis Garenspinnerij heeft een interessante historie als voormalige werkplaats van de Goudsche Machinale Garenspinnerij, opgericht in 1861. Ooit bood het werk aan zo’n 400 medewerkers, waaronder ook kinderen. Bij het bereiken van het eeuwfeest in 1961 ontving het bedrijf het predicaat Koninklijk. Na de verhuizing naar Waddinxveen in 1981 werd het pand overgenomen door de gemeente Gouda. Sinds de uitgebreide renovatie in 2014 schittert het gebouw nu als de culturele hotspot voor Gouda en omstreken. Met ruimtes voor StudioGonz, Jeugdtheaterhuis, Netwerk Amateurkunst en Cultuurhuis Garenspinnerij is het dé plek voor jong en oud voor kunst en theatereducatie, expressie en verbinding. Of het nu gaat om het volgen van workshops of cursussen in beeldende kunst, theater, muziek, media en dans, het bewonderen van exposities, het bezoeken van een concert of gewoon een lekkere flexwerkplek in de foyer; Cultuurhuis Garenspinnerij staat altijd open voor iedereen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55